Optický senzor SN1C

24.09.2012 15:00

Optický senzor SN1C je elegantní, moderní a velmi spolehlivá náhrada kolejových kontaktů či jazýčkových relé. Přítomnost vozidla vyhodnocuje reflexním principem, nezávisle na barvě podvozku vozidla. Díky procesorovému zpracování vysílaného signálu není nutné vybavovat vozidla reflexními prvky a zajišťuje bezchybné fungování za běžných světelných podmínek (denní světlo, zářivky, tma atd.)

Optický senzor lze použít pro ovládáni různých komponentů na vašem kolejišti a to s napětím 12V a max. 200mA. Při vyšším proudovém odběru nutno použít přídavné relé.

Po odstínění optických prvků je výstup aktivní ještě cca 1,5s. Tato prodleva slouží jako filtr při průjezdu soupravy a tím vyhodnotí celou soupravu jako jeden celek (vhodné

 

při použítí s PR3B, Zhlavík atd.) Po proletování propojky na rubové straně desky senzoru je tato prodleva vypnuta a senzor je možné použít např. pro identifikaci mezery mezi vagony u rozpojovače apod.

Technické parametry:

Napájení: 12VDC / 13mA

Proudové zatížení: max.200mA

Optické prvky: 2 x 3mm (infradioda a fototranzistor)

Dosah: 20-50mm

 

Indikace LED: 

Krátké blikání: klidový stav

Trvalý svit: detekce aktivní – sepnutý výstup

Blikání 1:1 : snímač je přesvětlen, nutno odstranit nežádoucí zdroj světla, senzor nepracuje spolehlivě

SN1C - doporučená montáž (164,3 kB)

SN1C - elektrické zapojení (289,3 kB)

Vyhledávání

Vzhledem k současnému stavu a množství objednávek jsou termíny dodání delší než bylo obvyklé a to v řádu i několika měsíců. Výroba přejezdů momentálně stojí úplně. Děkuji za pochopení a zachování přízně.

 

ZDICKÁ LOKÁLKA

ZAKÁZKOVÁ VÝROBA

 

ELEKTRONIKA - ZHLAVÍK
 

       

   Výměnná setkání 2023

   

TOPlist

 

<a data-cke-saved-href="