Návěstidlo ..360 - Oddílové návěstidlo (ž,z,č) - autoblok

26.09.2012 14:43

..360 – Oddílové návěstidlo – tříznaký autoblok

Oddílové návěstidlo je návěstidlo které ohraničuje a kryje prostorové oddíly na širé trati.

Na frekventovanějších tratích je nutné aby se na traťový úsek mezi sousedními stanicemi vešlo několik vlaků jedoucích stejným směrem. Z tohoto důvodu je trať rozdělena na oddíly a je řízena tzv. autoblokem. Autoblok je zařízení, které pomocí kolejových obvodů registruje průjezd vlaku a podle toho automaticky nastavuje návěstidla. Každé oddílové návěstidlo je automaticky předvěstí následujícího oddílového návěstidla a poslední oddílové návěstidlo (označené tabulkou s "terčem") je zároveň předvěstí vjezdového návěstidla navazující stanice.

Na dvojkolejných tratích je pravidlem že se jezdí po pravé koleji ve směru jízdy. Oddílová návěstidla jsou proto umístěna vpravo. Je však možné za určitých podmínek jet i po levé koleji. pro tento případ jsou návěstidla umístěna vlevo (včetně vjezdových před stanicí). Proto je možné postavit tzv. oboustranná návěstidla.

Oboustranná návěstidla je možné postavit pouze ve velikosti TT (např. TT360/360)

Cenu tohoto návěstidla naleznete v ceníku.

Vyhledávání

Vzhledem k současnému stavu a množství objednávek jsou termíny dodání delší než bylo obvyklé a to v řádu i několika měsíců. Výroba přejezdů momentálně stojí úplně. Děkuji za pochopení a zachování přízně.

 

ZDICKÁ LOKÁLKA

ZAKÁZKOVÁ VÝROBA

 

ELEKTRONIKA - ZHLAVÍK
 

       

   Výměnná setkání 2023

   

TOPlist

 

<a data-cke-saved-href="