Návěstidlo ..350 - Odjezdové návěstidlo (z,č,b)

26.09.2012 14:45

..350 – Odjezdové návěstidlo

Odjezdová návěstidla zakazují a povolují odjezd vlaku ze stanice. Podle důležitosti a frekvence dopravy ve stanici se staví na každém zhlaví jedno skupinové odjezdové návěstidlo v úrovni krajní výhybky (doplněné čtvercovou deskou s černým orámováním a černým prohem směřujícím z levého dolního do pravého horního rohu). Pokud je skupinových návěstidel několik (pro účelně rozdělené skupiny kolejí( staví se před spojením kolejí každé skupiny. Ve stanicích s vysokou hustotou provozu se staví pro každou dopravní kolej samostatně. Odjezdová návěstidla nestaví u manipulačních kolejí, protože z těchto kolejí nesmí vlak odjet na širou trať. Světelná návěstidla osazená bílým světlem jsou návěstidla sloučená se seřaďovacími a platí pro jízdu vlaku i posun.

Toto návěstidlo lze použít i jako cestové návěstidlo. Cestová návěstidla se umisťují na dopravních kolejích určených pro projíždění vlaků mezi jednotlivými částmi rozsáhlejších stanic.

Toto návěstidlo je zjednodušené a je možné ho použít např. na lokálních tratích. Umožňuje využít přivolávací návěst a zabezpečený posun, odjíždí se traťovou rychlostí (zpravidla 40km/h) nebo se toto návěstidlo unisťuje u "hlavní" dopravní koleje kde je umožněn odjezd traťovou rychlostí.

Cenu tohoto návěstidla naleznete v ceníku.

Vyhledávání

Vzhledem k současnému stavu a množství objednávek jsou termíny dodání delší než bylo obvyklé a to v řádu i několika měsíců. Výroba přejezdů momentálně stojí úplně. Děkuji za pochopení a zachování přízně.

 

ZDICKÁ LOKÁLKA

ZAKÁZKOVÁ VÝROBA

 

ELEKTRONIKA - ZHLAVÍK
 

       

   Výměnná setkání 2023

   

TOPlist

 

<a data-cke-saved-href="